2011. november 2., szerda

Ijesztő sebek házilag


Tudom már halloween után járunk, így kicsit későn írok ilyen tutorialt. Én is csak nem rég találtam rá youtube-on egy módszerre, amit leegyszerűsítve az itthon olcsón beszerezhető kellékekre, máris remek házi sebhelyeket készíthetünk. Elkészítése egyszerű, nem igényel sok időt, és sima vízzel le lehet szedni pár perc alatt.
Hozzávalók:
- hajzselé (vagy bármi amiből sok van és ragad. pl: ajakbalzsam?? XD)
- vatta (vagy zsebkendő, de ezt nem javaslom)
- fekete szemceruza (helyettesíthető bármilyen fekete festékkel)
- fekete, piros, barna és egyéb bőrszínű arcfestékek (azok a palettás porszerű festékek)
- ecset, fülpiszkáló (ami kézre esik, de inkább ecset)

Ha minden megvan neki is láthatunk a horrorisztikus sebhely elkészítésének.
1. Alaposan tisztítsuk meg a felületet (korboncnoki leírásra készülök én? XD) Szóval moss kezet meg csutakold le szépen a kiválasztott területet ^^
2. A vattából egy pici darabkát tépj le és formázd nagyon vékony hosszú hurkává (akár egy giliszta ^^). Aztán ismételd meg, hogy 2 hurkád legyen.3. A zselét kend a kijelölt bőrfelületre (ne tul vékonyan de ne is tul vastagon. olyan éppen hogy domborodjon) és erre rakd rá a vatta-gilisztát XD Eddig nem néz ki túl sejtelmesen, de ne aggódj jól haladsz. A másik vattát helyezd mellé hogy ovális legyen. Hagyj közötte helyet (olyan 2-3 centi bőven elég, de attól függ, hogy mekkora sebet akarsz)
4. A vattát most szét kell lapogatni. a seb belső felénél merőleges, élesen kiálló, míg az ép bőr felől lelapított. Így érjük el a felgyűrt bőr hatását. Ha kell használjunk még több zselét, hogy egyben maradjon.
5. Ha kellően elegyengettük a vattát jöhet a festés. Először fekete szemceruzával (vagy más feketével) a sebhely belsejét festjük meg. Ez mély sebet, alvadt vért és egyéb gusztustalan hatásokat fog eredményezni ^^ (nyami XD)
6. Amíg a feketét megszokja szemünk (valljuk be nem könnyű elviselni XD) addig bőrszínűre festjük a vattákat. Ecsettel jó sok barnás árnyalatot rakjunk fel, de csak óvatosan, nehogy szétessen a munkánk. A vatta mellett a bőrünkre is rakjunk sötétebb barnát foltokban. Ezután szürkésebb árnyalatokat is használjunk a bőrön is és a vattán is. Aztán a seb felőli oldalon a vatta belső felét is feketítsük be jó alaposan, amolyan keretet adva a sebnek.
7. Végezetül piros festékkel (valami folyósabbal, vagy zselésebb állagúval könnyebb és szebben mutat) a szemceruzás részt kenjük be, úgy, hogy a fekete is még látszódjon. A vattát is kicsit kenjük meg, így lesz morbidabb a hatás.
8. Tökéletesítsünk még egy kicsit a dolgon, ha úgy véljük valami még nem teljesen olyan színű mint kellene, aztán gyönyörködjünk művünkben.
9. Fotózzuk le az utókornak, osszuk meg és mehet az ijesztgetés.


Az én sebhelyem ilyen lett ^^



(Grell)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése