2012. január 28., szombat

Sebastian Michaelis woodoo-baba


Nos.. Keresgéltem egy kicsit, hogy miket is irogáltam ismerőseimnek az elmúlt évek során és találtam egy leírást, hogy hogyan is készítettem el Sebastian woodoo-babámat. Nem éppen részletes, pontos és teljességgel érthető, de bemásolom, hátha valakinek segítségére lesz ^^"
(Ha valaki szeretne hasonlót csinálni és esetleg kérdése támad, csak nyugodtan zaklasson ^^)



Hogyan készíts woodoo-babát kuroshitsuji módra.

alapanyagok: (persze ezt neked kell tudnod)
bőrszinű anyag (nagyon világos. inkább törtfehér)
cérna
fonal
gomb vagy amit szemnek akarsz használni
tömőanyag (vatta, szivacs, stb.)

1. lépés (sablon)
Készítsünk sablont minden egyes testrészről amit el akarunk késziteni. Minden testrész 2 részből lesz összevarrva. Attol függően hogy mekkora babát akarunk, arányosan osszuk el a méreteket. Én a képeknek megfelelő méretekkel dolgoztam (fej 15cm átmérőjű, kezek 15-16cm hosszúak, test 18-20cm hosszú, lábak 15-16cm hosszúak akár a kezek, de ezek vékonyabbak a végüknél. A többi méret a leírásban megtalálható)

2. lépés (fej)
Kezdjük a fejjel. ez lesz a legnehezebb rész, így jó vele még a buzgóságunk elején kezdeni. Először is 2db 16-17cm átmérőjű kört kell kivágnunk. Jelöljük be akár gombostűkkel hogy hol akarjuk összevarrni, úgy hogy 15cm átmérőjű kört (illetve később gömböt) kapjunk. Ha ez megvan kezdjük el összevarrni a szélét. a végén hagyjunk kis rést a tömésnek. Miután összevarrtuk fordítsuk ki, hogy ne látszódjon a varrás és kezdjük el a kitömést. ne legyen túl kemény, de túl puha sem.
Ügyeljünk rá hogy ne legyen túl lapos a fej. A tömés után varrjuk össze a lyukat. Nem számít ha nem a legszebb a varrás. Most pedig jöjjön a haj. A fonalat vágjuk kisebb darabokra, attól függően milyen hosszú hajat szeretnénk. Ha szépen szeretnénk dolgozni, egyesével varrjuk a fejhez a szálakat. Ez időigényes, de legalább nehezebben csalódunk a végeredményben. Ragaszthatunk is, de ennek sok veszélye van (pl.: kemény lesz a fonal, hamar leesik). A sok varrás után jöhet egy kis pihi :) Pihenő után jöhetnek a szemek. Ha gombot választottunk varrjuk oda, ha mást akkor pedig ragasszunk. Figyeljünk oda, hogy jó helyre rakjuk, különben érdekes lehet a végeredmény. A fejünk mindjárt kész, már csak a szája maradt. Ha szeretnénk
biztos vonalon haladni bejelölhetjük a szájat egy vonallal. Akár egy cérnát is odavarrhatunk ideiglenesen jelölésnek. A woodoo-baba szája be van varrva (hogy ne halljuk a sikítását ^^) ezért nekünk is be kell varrnunk X-ekkel keresztezve. Ha nem fonallal dolgozunk, hanem cérnával, érdemes 3x is átmenni egy öltésen. Nem baj ha nem szabályos a munkánk, legalább élethű. Varrhatunk különálló szálakat is ( mint ez itt: / ). A száj hajtól-hajig tart a fej első részén keresztbe végig. (Egészen pontosan 5cm-re a fej aljától 1cm-es nagyságú X-ekkel.)
Kész a fejünk :p

3. lépés (test)
A testnek is kicsit szélesebb anyagot vágjunk a varrás miatt. Kb. ugyanolyan széles legyen a hasánál mint a fejénél (nálam 23cm). A nyakánál pedig természetesen vékonyabb (8-9cm). A varrás és tömés ugyanúgy megy mint a fejnél. A test szélére is varrhatunk X-eket.

4. lépés (kezek)
Már mondanom sem kell, hogyan készül. (A vállnál 4cm a kézfejnél 6cm.) Olyan ez mint egy eldeformált babapiskóta. Ha szeretnénk, hogy lógjon akkor egy fonallal rögzitsük a testhez. Ha azt szeretnénk hogy lógjon is meg nem is (szóval lehet lógó is és lehet normális is) akkor rakjunk rá fonalat de pattentot is (én melltartó kapcsot használtam XD). A kezeket is körbevarrhatjuk X-ekkel.

5. lépés (lábak)
Ugyanúgy, mint eddig. (Kb. ugyanakkora mint a kezek. Akár egy sablonnal is dolgozhatunk.) És persze a rögzítést is megoldhatjuk kapcsokkal, fonallal. A szélét is ugyanúgy díszíthetjük.

6. lépés (összevarrás)
Ha a végtagokat már a testhet varrtuk akkor már csak a fej maradt. Akárhogyan odavarrhatjuk. Nem számit ha rondának tűnik. Ettől lesz csak igazán szép woodoo-baba.

7. lépés (szivacsdarabok)
Ha igazán kuroshitsuji-style munkát szeretnénk akkor szükségünk lesz néhány szivacs darabra
(Grell kicsit szadizta már a babáit XD). Tetszés szerint, vagy a kép alapján varrjuk vagy ragasszuk a kijelölt helyekre a darabkákat. A vállnál akár cérnán lógatva is rögzíthetjük, így azt a hatást keltve, hogy épp most jön kifelé a tömés.

Ezzel végeztünk is. Szadizhatjuk kedvünkre babánkat. A kellő hatás érdekében a baba élő személyétől egy hajszálat csórjunk el és már kezdhetjük is a tűszurkálást.

Jó szórakozást :)


(Grell)

És természetes a végeredményről egy kép ^^


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése